معرفی ژنراتور گاز سوز

access شنبه 3 آذر 1403 - 18:26
معرفی ژنراتور گاز سوز
ژنراتور گاز سوز، ماشینی برای تبدیل انرژی تولید شده توسط موتور احتراق داخلی (انرژی حاصل از سوختن گاز طبیعی) به انرژی الکتریسیته می باشد.

معرفی ژنراتور گاز سوز

ژنراتور گاز سوز از یک موتور گازسوز و یک ژنراتور تشکیل شده است. از اتصال موتور گازسوز و ژنراتور، کوپله یا ژنراتور گازی ساخته می شود. ژنراتور گازی با مصرف گاز طبیعی، انرژی برق تولید می کند. توان ژنراتور گازی بین 25 کاوا تا 4 مگاوات متغیر می باشد. عمده کاربرد ژنراتورهای گاز سوز تامین انرژی برق برای مجتمع های تجاری، اداری، مسکونی و کارخانه های تولیدی است. از سال 1925 که اولین موتور احتراق داخلی با پایه گازسوز تولید شد، استفاده از ژنراتورهای گاز سوز شدت گرفت. با استفاده از موتورهای احتراق داخلی و گاز طبیعی، انرژی الکتریسیته مورد نیاز کلیه صنایع تولید می شود.

ژنراتور گاز سوز، دستگاهی است که انرژی تولید شده توسط موتور احتراق داخلی را به انرژی الکتریسیته مورد نیاز تجهیزات برقی تبدیل می کند. ژنراتورهای گاز سوز، توان فوق العاده بالایی دارند. این نوع ژنراتورها می توانند به صورت هم زمان، انرژی الکتریسیته تولید کنند. ژنراتور گازی با دو نوع سوخت LPG و CNG، انرژی مورد نیاز تجهیزات را تامین می کند. جهت آشنایی بیشتر با ژنراتورهای گاز سوز ادامه مقاله "معرفی ژنراتور گاز سوز" را دنبال کنید.

سوخت مصرفی ژنراتورهای گاز سوز

1- سوخت LPG یا Liquefied Petroleum Gas: یکی از سوخت های مصرفی ژنراتورهای گاز سوز، سوخت ال پی جی می باشد. ژنراتور گاز سوز در دمای بسیار پایین، سوخت LPG را تحت فشار قرار می دهد. گاز LPG تحت فشار به مایع تبدیل می شود. اصولا سوخت LPG را در مخزن نگهداری می کنند. قیمت سوخت LPG نسبت به بنزین، ارزان تر می باشد. از طرفی، سوخت Liquefied Petroleum Gas، آلودگی زیست محیطی بسیار کمی دارد. به عبارتی، سوختن گاز LPG، آلودگی فوق العاده پایینی ایجاد می کند. درصد اکتان سوخت LPG بالاتر از بنزین می باشد.

2- سوخت CNG یا Compressed Natural Gas: یکی دیگر از سوخت های مصرفی ژنراتورهای گاز سوز، سوخت CNG است. به سوخت سی ان جی، گاز طبیعی متراکم هم گفته می شود. عمدتا در ژنراتورهای گاز سوز از سوخت CNG استفاده می شود. سوخت CNG، جایگزین فوق العاده خوبی برای گازوئیل و بنزین می باشد. سوخت CNG با محیط زیست سازگار است. به عبارتی، سوخت CNG به محیط زیست آسیب نمی زند. از این سوخت در موتورهای ژنراتورهای گازی کوچک با توان پایین استفاده می شود. در ژنراتورهای گازی از دو نوع سوخت LPG و CNG استفاده می کنند.

ژنراتور گاز سوز

ژنراتور گاز سوز

قطعات به کار رفته در ژنراتور گاز سوز

در ساخت ژنراتور گاز سوز از قطعاتی چون فیلتر روغن، اویل کولینگ یا روغن خنک کننده، مخزن روغن، فیلتر هوا، شیر برقی گاز، شمع، شیلنگ گاز، رگلاتور گاز، گاورنر، استارت و اتوماتیک استارت، اگزوز، روتور، استاتور، کارت AVR، شارژر باتری، باتری های 12 یا 24 ولت، کنترل پنل و کلید اضطراری استفاده شده است. کیفیت ژنراتور گازی به قطعات آن بستگی دارد. هر چه کیفیت قطعات و لوازم به کار رفته در ژنراتور گازی، بالا باشد، کیفیت ژنراتور هم تضمین می شود. به عبارتی، دوام و طول عمر ژنراتورهای گاز سوز به کلیه قطعات آن بستگی دارد.

انواع ژنراتور گاز سوز

ژنراتورهای گاز سوز به دو دسته، ژنراتورهای گاز سوز با توان پایین تر از 60 کاوا و ژنراتورهای گاز سوز با توان بالاتر از 60 کاوا تقسیم شده اند. ژنراتورهای گاز سوز با توان پایین تر از 60 کاوا و فشار تغذیه گاز 0.25 پوند بر اینچ مناسب استفاده در مجتمع های مسکونی و تجاری می باشد. از طرفی، ژنراتورهای گاز سوز با توان بالاتر از 60 کاوا به گاز صنعتی با فشار 2 پوند بر اینچ و بالاتر نیاز است. دامنه مصرف ژنراتورهای گاز سوز با توان پایین تر از 60 کاوا، فوق العاده گسترده می باشد. در کلیه مراکز تجاری و مسکونی از این نوع ژنراتورها استفاده می شود. به طور کلی در تامین برق اضطراری سیستم های مراکز تجاری و مسکونی که جریان آن ها معادل 100 آمپر می باشد، از ژنراتور گاز سوز کم توان استفاده می شود.

فشار گاز شبکه شهری معادل 0.25 پوند بر اینچ می باشد. به این ترتیب، می توان میزان فشار گاز شهری را اندازه گیری کرد. ژنراتورهای گاز سوز با توان پایین تر از 60 کاوا به دو نوع شاسی تقسیم شده اند. ژنراتور گاز سوز باز یا ساده، فاقد پوشش عایق صوتی می باشد. از این رو، صدای ایجاد شده بیش از 85 دسی بل است. صدای ایجاد شده، موجب آسیب و آزار اشخاصی که در مجاورت دستگاه هستند، می شود. ژنراتورهای گاز سوز را در پشت بام یا پارکینگ نصب می کنند تا صدای آن موجب آزار دیگران نشود. البته می توان ژنراتورهای گازی را در کانوپی یا پوشش عایق صوتی قرار داد تا آلودگی صدای آن کاهش یابد.

ژنراتور گازی

ژنراتور گازی

عمر ژنراتورهای گاز سوز

طول عمر ژنراتور گاز سوز به ساعات کارکرد آن، دوره های نگهداری، کیفیت نصب، نگهداری منظم و نحوه استفاده از آن بستگی دارد. ژنراتور گازی همانند سایر ژنراتورها، نیازمند بررسی و تعویض روغن، فیلترها و انجام تعمیرات لازم به موقع دارد. ژنراتور گازی بایستی توسط نصاب حرفه ای و مطابق با استانداردهای بین المللی نصب و راه اندازی شود. کیفیت نصب ژنراتور در طول عمر و دوام آن، تاثیر بالایی دارد. در صورت مشاهده هر گونه نقص یا کاهش کارایی، توصیه می شود با نصاب تماس بگیرید. ژنراتور گازی نیاز به سرویس دوره ای و تعمیرات مورد نیاز دارد. از ژنراتور گاز سوز بایستی در شرایط مناسب استفاده کرد. از طرفی، استفاده بیش از حد از ژنراتور موجب خرابی آن می شود.

ژنراتور گاز سوز می تواند بین 10 هزار تا 30 هزار ساعت کار کند. تعمیر و نگهداری پیشگیرانه در افزایش طول عمر ژنراتور تاثیر بالایی دارد. اجزای مصرفی ژنراتور بایستی به صورت ماهانه و سالانه تمیز شوند تا طول عمر ژنراتور گازی افزایش یابد.

مزایای استفاده از ژنراتور گازی

1- خروجی برق به صورت یکنواخت و بدون نوسان

2- دسترسی آسان به سوخت گاز شهری

3- مقرون به صرفه بودن هزینه سوخت

4- ایمنی بالا و حذف خطرات نگهداری سوخت

5- کاهش آلودگی هوا و سازگار با محیط زیست

6- دمای کار مناسب به دلیل وجود سیستم خنک کننده

7- دوام بالا و افزایش طول عمر مفید دستگاه

8- بازدهی و کیفیت عملکرد عالی

مزایای ژنراتور گازی

مزایای ژنراتور گازی

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد