معرفی استابلایزر دلتا
استابلایزر دلتا چیست؟
استابلایزر دلتا، دستگاهی برای تثبیت جریان برق می باشد. عملکرد دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی به جریان الکتریسیته و برق بستگی دارد. نوسانات ولتاژ برق موجب اختلال در عملکرد دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی می شوند. از طرفی، ممکن است این نوسانات آسیب های جبران ناپذیری به دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی وارد کنند. جریان برق و الکتریسیته ورودی به دستگاه های حساس بایستی مدام کنترل شوند تا آسیبی به آن ها وارد نشود. تثبیت ولتاژ در هر فاز مستقل از فازهای دیگر می باشد. در حالی که ولتاژ خروجی استابلایزر دلتا در هر حالتی، پایدار است. از این رو، در صنایع از استابلایزرهای دلتا استفاده می شود.
در ساخت استابلایزر دلتا از تکنولوژی های استاتیک، سرموتوری و رله ای استفاده شده است. دقت تثبیت و بازه اصلاح ولتاژ را می توان در دیتا شیت هر استابلایزری مشاهده کرد. وزن و ابعاد انواع استابلایزرهای دلتا نسبت به سایر استابلایزرهای تک فاز و سه فاز، بزرگ تر می باشد. از این رو، استابلایزرهای دلتا، محیط بیشتری را اشغال می کنند. قیمت استابلایزرهای دلتا به مراتب بیشتر از استابلایزرهای تک فاز و سه فاز می باشد. گاها برخی از صنایع حساس از استابلایزرهای دلتا برای مصرف کننده های تک فاز و سه فاز استفاده می کنند.
کاربرد استابلایزر دلتا
پیش تر اشاره شد که استابلایزر دلتا وظیفه تثبیت جریان ورودی برق را بر عهده دارد. دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزرهای دلتا بایستی برق ورودی را مدام پایش کنند. به این ترتیب، اطمینان حاصل می شود که برق ورودی به تجهیزات و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی در سطح مطلوب و ثابتی قرار دارد. در صورتی که ولتاژ ورودی کاهش یا افزایش بیابد، استابلایزرهای دلتا به صورت خودکار، برق خروجی را تنظیم می کنند. برق خروجی از استابلایزرهای دلتا به صورت مطلوب و ثابت به تجهیزات و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی وارد می شود. تجهیزات به کار رفته در دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ بایستی از افزایش ناگهانی ولتاژ، اختلالات و نوسانات برق ورودی به کلیه تجهیزات صنعتی جلوگیری کنند.
استابلایزر دلتا
یکی دیگر از کاربردهای استابلایزر دلتا، بهبود دهنده خطوط برق می باشد. این نوع دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ می توانند سطح بالاتری از حفاظت در برابر افزایش های ناگهانی ولتاژ را به تجهیزات صنعتی، خانگی و پزشکی ارائه دهند. به این ترتیب، نویزها و تداخل های الکتریکی موجود در برق شهری، فیلتر می شوند تا جریان برق ثابت خارج شود. با کمک دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا انواع استابلایزرهای دلتا، ولتاژ هر فاز در صورت وجود یا عدم وجود تعادل بار، همواره ثابت می باشد.
قیمت استابلایزر دلتا
استابلایزر دلتا در اتاق عمل بیمارستان ها، دستگاه های سی تی اسکن، دستگاه های ام آر آی، سونوگرافی، یونیت های دندانپزشکی، تجهیزات موجود در ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، دستگاه های سی ان سی، موتورها، ماشین آلات صنعتی، سیستم های تهویه، آسانسورها، تجهیزات الکترونیکی موجود در ساختمان های تجاری و اداری، آپارتمان های اداری، مسکونی و کلیه فضاهایی که از برق سه فاز استفاده می کند، کاربرد دارد. علاوه بر موارد فوق، از استابلایزرهای دلتا برای کنترل نوسانات برق ورودی به تجهیزات صنعتی مثل دستگاه لیزر برش، چاپ و بسته بندی استفاده می شود. قیمت استابلایزرهای دلتا بسته به برند، محدوده ولتاژ، نو یا استوک بودن و سال تولید متفاوت می باشد.
عوامل موثر در انتخاب استابلایزرهای دلتا
1- ظرفیت بار: استابلایزر دلتا بایستی با توان مصرفی دستگاه های متصل همخوانی داشته باشد، چرا که استابلایزر تامین کننده برق ورودی به دستگاه های متصل می باشد.
2- محدوده ولتاژ ورودی: وظیفه استابلایزر دلتا، کنترل نوسانات ولتاژ ورودی به تجهیزات صنعتی، خانگی و پزشکی است. استابلایزرها بایستی بتوانند ولتاژ خروجی را ثابت نگه دارند.
3- نوع تجهیزات متصل: یکی از عوامل موثر در انتخاب استابلایزر دلتا، نیازهای برق مصرفی و تجهیزات متصل می باشد. تجهیزات مختلف، نیازهای متفاوتی در پایداری برق دارند. استابلایزر بایستی به نحوی انتخاب شود که بتواند نیاز دستگاه های مورد نظر را برطرف کند. با انتخاب درست استابلایزر دلتا، هزینه های تعمیر و نگهداری کلیه تجهیزات حساس به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.
نحوه نگهداری از استابلایزر دلتا
1- تمیزکاری منظم: گرد و غبار و آلودگی موجب خرابی زودرس قطعات الکترونیکی می شوند. از این رو، تمیزکاری دوره ای بخش های داخلی و خارجی استابلایزر دلتا اهمیت بالایی در جلوگیری از خرابی دارد.
دستگاه تثبیت کننده ولتاژ
2- بررسی دوره ای کابل ها و اتصالات: هر گونه اتصالات شل یا خراب موجب نشتی جریان برق می شود. نشتی جریان برق موجب خرابی دستگاه می گردد. از این رو، بایستی کابل ها و اتصالات به صورت منظم بررسی شوند.
3- کنترل دمای محیط: استابلایزر دلتا بایستی در محیطی با تهویه مناسب و دمای ثابت نگهداری شود تا بیش از داغ نشود. داغ شدن بیش از حد به قطعات داخلی استابلایزرها آسیب وارد می کند.
4- استفاده از ولتاژهای مناسب: محدوده ولتاژی که توسط هر استابلایزر دلتا رعایت می شود، متفاوت است. از این رو، بایستی ولتاژ استابلایزر با دستگاه های متصل متناسب باشد.
موارد استفاده از استابلایزرهای دلتا
1- مصارف خانگی: یکی از موارد استفاده از انواع استابلایزر دلتا، مصارف خانگی می باشد. از استابلایزرهای دلتا برای محافظت از لوازم برقی مثل یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی، ماشین ظرفشویی و جلوگیری از سوختن و آسیب دیدن لوازم برقی در برابر اختلالات و نوسانات برق استفاده می شود. با تامین برق با ولتاژ ثابت، طول عمر و دوام لوازم برقی خانگی افزایش می یابد.
2- مصارف اداری: یکی دیگر از موارد استفاده از انواع استابلایزر دلتا، مصارف اداری می باشد. از استابلایزرهای دلتا برای محافظت از تجهیزات اداری اعم از کامپیوتر، پرینتر و اسکنر استفاده می شود. با تامین برق با ولتاژ ثابت به تجهیزات اداری آسیب وارد نمی شود. از این رو، اطلاعات موجود در سیستم های اداری از بین نمی رود.
3- مصارف صنعتی: در صنایع برای محافظت از تجهیزات حساسی اعم از PLC، CNC و ربات ها از استابلایزر دلتا استفاده می شود. قیمت استابلایزرهای دلتا نسبتا به صرفه تر می باشد. از این رو، صنایع از استابلایزرهای دلتا استفاده می کنند. با تامین برق با ولتاژ ثابت، خطوط تولید متوقف نمی شوند. به این ترتیب، میزان ضرر و زیان بر اثر اختلالات و نوسانات برق کاهش می یابد.
4- سایر صنایع: در مراکز درمانی اعم از مطب ها و درمانگاه ها برای محافظت از تجهیزات پزشکی حساس و گران قیمت از استابلایزر دلتا استفاده می شود. دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ علاوه بر کاربردی که در مراکز درمانی دارند، در آزمایشگاه ها هم مورد استفاده قرار می گیرند. مراکز مخابراتی برای محافظت از تجهیزات الکتریکی از استابلایزرهای دلتا استفاده می کنند.
استابلایزرهای دلتا