معرفی استابلایزر دلتا

استابلایزر دلتا چیست؟
استابلایزر دلتا، دستگاهی برای تثبیت جریان برق ورودی به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی می باشد. وظیفه استابلایزرهای دلتا، حذف اختلالات و نوسانات ولتاژ برق ورودی به دستگاه های صنعتی و خانگی است. به عبارتی، می توان گفت که عملکرد دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی به جریان برق ورودی وابسته است. از این رو، اختلالات و نوسانات برق موجب آسیب رساندن به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی می شوند. برای جلوگیری از این آسیب های جبران ناپذیر بایستی برق ورودی تجهیزات به صورت مداوم بررسی شود. دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزرهای دلتا موظف اند به صورت اتومات و دائمی، جریان برق ورودی به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی را کنترل کنند. در نتیجه، ولتاژ خروجی از استابلایزر دلتا که به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی وارد می شود، پایدار است. از این رو، در کلیه صنایع برای حذف نوسانات برق از استابلایزرهای دلتا استفاده می شود.
در ساخت استابلایزر دلتا از تکنولوژی های پیشرفته اعم از استاتیک، سرموتوری و رله ای استفاده شده است. دقت دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزرهای دلتا بسته به مدل آن ها متفاوت می باشد. البته می توان بازه اصلاح ولتاژ هر استابلایزر را در دیتا شیت به طور کامل بررسی کرد. استابلایزرهای دلتا به صورت تک فاز و سه فاز در بازار به فروش می رسند. هر مدل از استابلایزرهای دلتا دارای وزن و ابعاد مختلفی می باشد که فضای خاصی را اشغال می کند. گاها استابلایزرهای دلتا در محیط های کوچک مورد استفاده قرار می گیرند و گاها آن ها در محیط های بزرگ جا می دهند. قیمت استابلایزرهای دلتا بسته به مدل تک فاز و سه فاز، متغیر می باشد. صنایع مختلف از استابلایزرهای دلتا برای دستگاه های تک فاز و سه فاز استفاده می کنند.
کاربرد استابلایزر دلتا
اولین و اصلی ترین وظیفه استابلایزر دلتا، تثبیت جریان ورودی برق به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی می باشد. دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزرهای دلتا بایستی برق ورودی به دستگاه های الکتریکی و الکترونیکی را مدام بررسی کنند تا ولتاژ ثابت وارد تجهیزات شود. به عبارتی، برق ورودی به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی بایستی ولتاژ مطلوب و ثابت داشته باشد.
استابلایزر دلتا
در صورتی که ولتاژ ورودی به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی نوسان یابد، استابلایزرهای دلتا به صورت خودکار، جریان برق ورودی را قطع می کنند. برق ورودی به تجهیزات، همان برق خروجی از استابلایزرهای دلتا می باشد. تجهیزات به کار رفته در دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ با هدف جلوگیری از افزایش یا کاهش ولتاژ، اختلالات و نوسانات برق ورودی به کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی فعالیت می کنند. یکی دیگر از کاربردهای استابلایزر دلتا، بهبود دهنده خطوط برق و جریان الکتریسیته می باشد.
این نوع دستگاه های تثبیت کننده ولتاژ یا استابلایزرهای دلتا می توانند از تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی در برابر کاهش یا افزایش ناگهانی ولتاژ محافظت می کنند. به این ترتیب، نویزهای الکتریکی موجود در برق شهری و اختلالات موجود در برق ورودی به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی حذف می شوند تا ولتاژ جریان برق خروجی ثابت گردد.
عوامل موثر در انتخاب استابلایزرهای دلتا چیست؟
یکی از عوامل موثر در انتخاب استابلایزر دلتا، بررسی ظرفیت بار آن می باشد. استابلایزر دلتا بایستی با توان مصرفی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی متصل، همخوانی داشته باشد، چرا که وظیفه استابلایزر تامین برق ورودی به این دستگاه ها می باشد. بررسی محدوده ولتاژ ورودی به این دستگاه ها هم حائز اهمیت است. وظیفه استابلایزر دلتا، کنترل نوسانات ولتاژ ورودی به تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی می باشد. از این رو، استابلایزرها بایستی بتوانند ولتاژ خروجی خود را ثابت نگه دارند. نوع تجهیزات متصل به استابلایزرهای دلتا در انتخاب آن ها تاثیرگذار است. در انتخاب استابلایزر دلتا، نیازهای برق مصرفی تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی متصل را بررسی کنید.
استابلایزر دلتا بایستی به نحوی انتخاب شود که بتواند نیاز کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی را برطرف کند. با انتخاب درست استابلایزر دلتا، عمر و دوام کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی و دستگاه های صنعتی، خانگی و پزشکی افزایش می یابد و هزینه های تعمیر و نگهداری آن ها هم به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می کند.
دستگاه تثبیت کننده ولتاژ
موارد استفاده از استابلایزرهای دلتا
از استابلایزر دلتا برای مصارف خانگی استفاده می شود. تولید کنندگان لوازم خانگی از انواع استابلایزر دلتا برای در ساخت لوازم برقی مثل یخچال، تلویزیون، ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی استفاده می کنند تا از سوختن و آسیب دیدن لوازم برقی در برابر اختلالات و نوسانات برق جلوگیری شود. علاوه بر این ها، صنایع از استابلایزرهای دلتا برای ساخت تجهیزات الکترونیکی موجود در ساختمان های تجاری و اداری، آپارتمان های اداری و مسکونی استفاده می کنند. یکی دیگر از موارد استفاده از انواع استابلایزر دلتا، مصارف اداری می باشد. از استابلایزرهای دلتا برای محافظت از تجهیزات اداری اعم از کامپیوتر، لپ تاپ، پرینتر، تلفن، دستگاه کپی و اسکنر استفاده می شود. به عبارتی، در کلیه فضاهایی که از برق تک فاز و سه فاز استفاده می کنند، می توان از استابلایزرهای دلتا بهره مند شد.
از استابلایزر دلتا مدل سه فاز در در مراکز درمانی اعم از مطب ها و درمانگاه ها برای محافظت از تجهیزات پزشکی حساس و گران قیمت استفاده می شود. عملکرد تجهیزات حساس و گران قیمت پزشکی تا حد زیادی به دستگاه های تثبیت کننده های ولتاژ بستگی دارد. علاوه بر این ها در اتاق عمل بیمارستان ها، ساخت دستگاه های سی تی اسکن، دستگاه های ام آر آی، سونوگرافی و یونیت های دندانپزشکی هم از استابلایزرهای دلتا استفاده می شود. در صنایع برای محافظت از تجهیزات حساسی اعم از PLC، CNC، تجهیزات موجود در ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ربات ها، موتورها، ماشین آلات صنعتی، سیستم های تهویه و آسانسورها از استابلایزر دلتا استفاده می شود. قیمت استابلایزرهای دلتا نسبت به سایر استابلایزرهای موجود در بازار، نسبتا به صرفه تر می باشد.
استابلایزرهای دلتا