معرفی تولید کننده یو پی اس
یو پی اس چیست؟
یو پی اس یا منبع تغذیه بدون وقفه معادل کلمه UPS مخفف Uninterruptible Power Supply می باشد. یو پی اس، دستگاهی است که داخل جعبه رایانه یا در کنار لوازم برقی نصب می شود. در صورتی که ولتاژ ورودی به دستگاه ها و تجهیزات الکتریکی دچار نوسان یا قطعی شود، برق مورد نیاز تامین می گردد. یو پی اس می تواند اختلالات و نوسانات برق شهری را کاهش دهد و توان الکتریکی کلیه مصرف کنندگان را تامین نماید. یو پی اس که از ترکیب اینورتر و باتری یو پی اس ساخته شده است به AC خروجی متصل می شوند. زمانی که برق AC ورودی به صورت نرمال جریان می یابد، یو پی اس به صورت مستقیم یا معکوس قرار می گیرد و شارژ باتری را فراهم می کند.
UPS مانع از ایجاد تغییرات در ولتاژ و فرکانس برق شهری می شود و از قطعی برق جلوگیری می کند. هدف شرکت های تولید کننده یو پی اس، تهیه یک منبع بدون وقفه برای ایجاد انرژی مورد نیاز کلیه تجهیزات متصل می باشد. زمانی که برق ورودی به سیستم قطع می شود، سوئیچ انتقال باز شده و برق از باتری به خروجی یو پی اس متصل می گردد. یو پی اس، نوعی فیلتر اضافی در سیستم های الکتریکی می باشد. به عبارتی، یو پی اس به صورت مداوم روشن است و به خروجی AC متصل می باشد. از این رو، زمان انتقال برق از باتری به خروجی یو پی اس توسط سوئیچ کاهش می یابد. عمل تثبیت ولتاژ در یو پی اس توسط ترانس های داخلی انجام می شود.
یو پی اس به صورت دائمی در مدار قرار می گیرد تا در هنگام قطع یا نوسان شدید برق شهری، برق AC ورودی از طریق سوئیچ ها قطع گردد. پس از قطع شدن برق AC ورودی، تجهیزات الکتریکی از درگاه UPS، تغذیه کند.
کاربردهای یو پی اس
شرکت های تولید کننده یو پی اس با هدف حفاظت از تجهیزات و قطعات الکترونیکی حساس که حساسیت فوق العاده بالایی در برابر اختلالات و نوسانات برق شهری دارند، UPS های مختلفی را به بازار عرضه کرده اند. کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی که نیاز به برق رسانی سریع دارند، می توانند به یو پی اس متصل شوند. به این ترتیب، آسیب ناشی از نوسانات و قطعی به حداقل می رسد. صنایع برای جلوگیری از آسیب های احتمالی نوسانات و قطعی برق بایستی از یو پی اس استفاده کنند.
تولید کننده یو پی اس
یو پی اس با امواج سینوسی می تواند نوسانات و اختلالات را حذف کند. با استفاده از فیلتر داخلی کلیه نوسانات و اختلالات داخلی برق شهری حذف می شوند و طول عمر، دوام تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی حیاتی اعم از مجموعه های کامپیوتری، مخابراتی، کنترل و ابزار دقیق آزمایشگاهی و بیمارستانی افزایش می یابد. از طرفی، تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی که به یو پی اس متصل هستند، به صورت ناگهانی خاموش و از دسترس خارج نمی شوند. در صورت وجود نوسان، اختلال، بالازدگی ولتاژ یا پایین زدگی ولتاژ، یو پی اس برق AC ورودی به تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی را اصلاح می کند. یکی دیگر از موارد استفاده از یو پی اس، جلوگیری از ایجاد شوک و خرابی تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی می باشد.
شرکت های تولید کننده یو پی اس
شرکت های تولید کننده یو پی اس به دو دسته داخلی و خارجی تقسیم می شوند. شرکت های داخلی با کمک تکنولوژی روز دنیا اقدام به طراحی و تولید کرده اند. در ساخت یو پی اس از اینورتر، باتری و شارژر آن استفاده می شود. اینورتر با هدف تبدیل توان الکتریکی ذخیره شده در باتری به جریان متناوب در یو پی اس کار گذاشته می شود. جریان متناوب تبدیل شده در هنگام قطعی برق توسط تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی به مصرف می رسد.
اینورتر که بخشی از یو پی اس می باشد از جریان برق شهری تغذیه می کند. زمانی که استفاده از توان الکتریکی قطع می شود، ذخیره باتری به کمک تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی می آید. ذخیره باتری نیاز به شارژ مجدد دارد. شارژ مجدد باتری UPS توسط شارژر و مدار شارژ یو پی اس تامین می شود. شرکت های تولید کننده یو پی اس از باتری نوع سیلد اسید و نیکل کادمیوم در ساخت یو پی اس استفاده می کند.
یو پی اس
معایب استفاده از یو پی اس
یکی از محدودیت های استفاده از دستگاه یو پی اس، بازه استابلایزر آن است. زمانی که اختلالات و نوسانات برق شهری موجب اتصال تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی به باتری دستگاه یو پی اس می شود با رفع نوسان و اختلالات برق شهری، دستگاه به حالت اولیه باز می گردد. این روند موجب کاهش طول عمر و دوام باتری دستگاه های یو پی اس می شوند. یکی دیگر از معایب استفاده از یو پی اس، سنگین بودن آن می باشد. متاسفانه وزن دستگاه های یو پی اس، فوق العاده بالا است. از این رو، جابه جایی آن ها در فضای صنعتی، اداری و منازل سخت و دشوار می باشد.
مزایای استفاده از دستگاه UPS
زمانی که تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی فوق حساس به دستگاه یو پی اس متصل می شوند، احتمال آسیب دیدن آن ها کاهش می یابد. در نتیجه، دوام و طول عمر آن ها افزایش پیدا می کند. با خرید دستگاه یو پی اس، هزینه های نگهداری از تجهیزات و قطعات الکتریکی و الکترونیکی به میزان قابل توجهی کاهش می یابد. یکی دیگر از مزایای استفاده از دستگاه یو پی اس داخلی، تحویل فوری و قیمت مناسب می باشد. از دیگر مزایای استفاده از دستگاه یو پی اس می توان به موارد زیر اشاره کرد:
1- مصرف کم تر باتری
2- هزینه های تعمیر پایین
3- مصرف پایین تر انرژی برق
4- کاهش هزینه های نگهداری
5- کاهش آلایندگی های صوتی
قیمت UPS به چه عواملی بستگی دارد؟
قیمت ارائه شده توسط شرکت های تولید کننده یو پی اس هم به دلار بستگی دارد، چرا که تجهیزات و قطعات اولیه وارداتی هستند. از این رو، با نوسان قیمت دلار، قیمت یو پی اس هم تغییر می کند. البته اصل یا فیک بودن دستگاه UPS بر روی قیمت آن تاثیر دارد. از طرفی، می توان دستگاه یو پی اس داخلی را با قیمتی پایین تر از دستگاه یو پی اس خارجی تهیه کرد. خرید یو پی اس دست اول به مراتب بهتر از استوک است.
انواع یو پی اس