
معرفی عملکرد و کاربرد انواع یو پی اس
یو پی اس چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
انواع یو پی اس یا منبع تغذیه سیستمی هستند که در صورت از کار افتادن انرژی الکتریکی دستگاه، معمولا برق اضطراری را تامین میکنند. این منبع تغذیه دستگاههای الکترونیکی را قادر میسازد تا در هنگام قطع یا نوسانات برق به کار خود ادامه دهند. سیستمهای UPS برای محافظت از تجهیزات حساس مانند رایانهها، سرورها، دستگاههای پزشکی و تجهیزات مخابراتی بسیار ضروری هستند. به طور کلی UPS یک ابزار مفید است که به حفظ اطلاعات، جلوگیری از خسارت تجهیزات الکترونیکی و افزایش پایداری سیستمهای الکترونیکی کمک میکند.
معرفی انواع یو پی اس
همانطور که ذکر شد انواع یو پی اس مختلفی در بازار وجود دارد که هر کدام آنها به وظایف مخصوص خود عمل میکنند. در واقع اکثر آنها دارای وظایف مشترکی میباشند که وظیفه اصلی آنها حفاظت از تجهیزات الکتریکی در مقابل نوسانات و افت برق است. تمامی انواع یو پی اس دارای توانایی ارائه برق فوری در هنگام قطعی برق یا در نقاط ضعیف شبکه برق، میباشند. با این ویژگیها انواع ups نقش حیاتی در حفاظت و اطمینان از سلامت تجهیزات الکتریکی ایفا میکنند. با ما همراه باشید؛ چرا که در ادامه قصد داریم به نحوه کارکرد مدلهای گوناگون ups بپردازیم.
بخشهای اصلی انواع یو پی اس
همانطور که ذکر شد انواع یو پی اس شامل بخشهای مختلفی هستند که هرکدام وظایف خاص خود را دارند. در حقیقت یکی از بخشهای اساسی یو پی اس، یکسو کننده شارژ میباشد. وظیفه و کارکرد این بخش بدین صورت است که به تبدیل جریان متناوب به مستقیم میپردازد. همچنین باتری یک بخش اساسی دیگر در ساختار یو پی اس است. در واقع باتریها منبع اصلی انرژی برای تامین برق در صورت ناپایداری و نوسان برق هستند. خوب است بدانید برای این دستگاه از انواع باتریهای اسید- سرب یا لیتیم یون استفاده میشود.
دستگاه یو پی اس
همچنین کلید غیر هادی یکی دیگر از قطعات مهم انواع یو پی اس است که وظیفه تغییر برق شهری به انرژی باتری را بر عهده دارد. این کلید هنگامی که برق شبکه قطع شود، بخش تغییر از برق شهری به باتری را انجام میدهد. در نهایت مبدل DC به AC یکی دیگر از قسمتهای اساسی یو پی اس است که برق مستقیم (DC) تولید شده توسط باتریها را به برق متناوب (AC) تبدیل میکند، که این فرآیند به تجهیزات الکترونیکی متصل شده میرسد. در حقیقت این عملکرد بسیار مهم است؛ زیرا بسیاری از تجهیزات الکترونیکی به برق AC برای عملکرد بهینه نیاز دارند.
یو پی اس آنلاین
یو پی اس آنلاین از انواع یو پی اس پر کاربرد میباشد که با تبدیل مداوم برق AC به برق DC، برق مداوم و قابل اعتماد را برای تجهیزات متصل فراهم میکند. بر خلاف دیگر سیستمهای منبع تغذیه، یو پی اس آنلاین همواره در حالت روشن است. به این معنی که تجهیزات متصل از اینورتر یو پی اس تغذیه میکنند. سیستمهای یو پی اس آنلاین برای دستگاههای الکترونیکی حساس مانند سرورها، مراکز داده و سایر تجهیزاتی که به منبع تغذیه پایدار و بدون وقفه نیاز دارند تا از عواملی همچون از دست رفتن دادهها، آسیب دیدگی تجهیزات و غیره جلوگیری نمایند، ایدهآل هستند.
یو پی اس آفلاین
یو پی اس آفلاین نوعی دستگاه منبع تغذیه است که در صورت تشخیص نوسان در منبع برق، حفاظت اولیه از برق را فراهم میکند. این نوع یو پی اس، تجهیزات متصل به برق را مستقیما از منبع برق دریافت مینماید و UPS اینورتر خود را فعال میکند. این امر منجر به یک زمان انتقال جزئی (معمولا چند میلی ثانیه) میشود که در طی آن ممکن است تجهیزات متصل یک وقفه کوتاه در برق را تجربه نمایند.
انواع دستگاه یو پی اس
انواع یو پی اس آفلاین در مقایسه با سیستمهای یو پی اس آنلاین مقرون به صرفه تر هستند، اما محافظت کمتری در برابر اختلالات برق ارائه میدهند. آنها برای کاربردهایی که کمتر در مقابل بحران قرار میگیرند مناسب هستند. به عنوان نمونه برای رایانههای خانگی، تجهیزات شبکه و لوازم الکترونیکی غیر ضروری مورد استفاده قرار میگیرند.
یو پی اس اینتراکتیو
یو پی اس اینتراکتیو از پیشرفته ترین انواع یو پی اس است که در مقایسه با سیستمهای یو پی اس آفلاین، ویژگیهای پیشرفته تری را ارائه میدهد. سیستمهای یو پی اس مورد نظر از فناوری تنظیم خودکار ولتاژ استفاده میکنند که به تنظیم و تثبیت ولتاژ خروجی کمک مینمایند و محافظت بیشتری در برابر نوسانات ولتاژ ایجاد میکنند. سیستمهای یو پی اس مورد نظر نیز معمولا کارایی و محافظت بالاتری را برای دستگاههای الکترونیکی ارائه میدهند. آنها برای سرورهای کسب و کار کوچک، تجهیزات شبکه و لوازم الکترونیکی حیاتی که نمیتوانند حتی یک وقفه کوتاه در برق را تحمل کنند، بسیار مناسب میباشند.
کاربرد انواع یو پی اس
کاربرد یو پی اس در زمینههای مختلف عبارتند از:
پزشکی: در حقیقت در زمینه پزشکی، انواع یو پی اس برای تامین نیروی پشتیبان تجهیزات پزشکی مانند ونتیلاتورها، مانیتورهای قلب و سایر موارد کاربرد دارند.
بانک: بانکها برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی خود از جمله دستگاههای خودپرداز، رایانه و سرورها به انواع یو پی اس متکی هستند. در صورت قطعی برق، سیستمهای یو پی اس کمک میکنند تا اطمینان حاصل شود که عملیات بانکی میتوانند بدون وقفه ادامه یابند و بدین ترتیب از ضررهای مالی جلوگیری میگردد.
دوربین مداربسته: در واقع دوربینهای مداربسته یکی دیگر از مواردی هستند که به انواع یو پی اس وابسته میباشند. این دوربینها نقش مهمی در سیستمهای نظارتی و امنیتی دارند و استفاده از برق بدون وقفه برای اطمینان از ادامه ضبط در هنگام قطعی برق ضروری است.
تجهیزات الکترونیکی: انواع یو پی اس معمولا برای محافظت از تجهیزات الکترونیکی مانند تلویزیون، کامپیوتر و سایر سیستمهای خانگی استفاده میشوند. این امر به جلوگیری از آسیب ناشی از نوسانات برق کمک میکند و افزایش طول عمر دستگاههای مورد نظر را تضمین مینماید.
یو پی اس
کلام آخر
به صورت کلی انواع یو پی اس یک سیستم الکتریکی کاربردی هستند که باعث میشوند دستگاههایی مانند کامپیوتر، سرور، تجهیزات شبکه و غیره در صورت قطعی یا نوسان برق بتوانند بدون هیچ گونه محدودیتی به فعالیت خود ادامه دهند. در نهایت مجموعه دلارام تامین با تمرکز بر کیفیت و خدمات مشتری محور، به عنوان یکی از معتبر ترین شرکتهای صنعتی در زمینه تولید کننده و عرضه کننده انواع ups شناخته میشود