آشنایی با یو پی اس full load

مقدمه
یو پی اس full load یا یو پی اس با ظرفیت بار کامل، دستگاهی است که توانایی تامین برق تمام بار متصل به آن را در زمان قطعی برق یا نوسانات شدید ولتاژ دارد. برخلاف برخی مدل های یو پی اس که تنها بخشی از بار را در هنگام قطع برق تغذیه می کنند، یو پی اس فول لود به گونه ای طراحی شده که بتواند برق مورد نیاز همهی تجهیزات حیاتی متصل را، بدون آن که اختلالی در عملکرد آن ها ایجاد شود، تامین کند. این ویژگی باعث می شود یو پی اس full load گزینه ای ایده آل برای محیط هایی با تجهیزات حساس و حیاتی نظیر بیمارستان ها، مراکز داده، سرور روم ها، آزمایشگاه های صنعتی، اتاق های کنترل و بخش های حیاتی ادارات دولتی و بانک ها باشد. این نوع یو پی اس معمولا در رده های توانی بالا طراحی می شود. بنابراین می تواند در زمان قطع برق، به سرعت با باتری ها سوئیچ شود.
این امر انرژی پایداری را در اختیار مصرف کننده قرار می دهد. از آن جایی که در برخی پروژه ها امکان حتی چند میلی ثانیه قطعی هم وجود ندارد، یو پی اس های full load به عنوان ضامن پایداری عملکرد و حفاظت از داده ها و تجهیزات در برابر قطعی ها، نوسانات و صدمات ناشی از بی ثباتی برق شهری نقش مهمی ایفا می کنند. تفاوت اصلی این نوع یو پی اس با سایر مدل ها در ظرفیت پاسخ گویی آن ها به بار کامل است. به همین دلیل در صنایع حساس، تنها انتخاب منطقی استفاده از یو پی اس فول لود می باشد.
یو پی اس های full load
اجزای اصلی تشکیلدهنده یو پی اس full load
یک دستگاه یو پی اس full load برای آنکه بتواند برق پایدار و بدون اختلالی را در اختیار تجهیزات حیاتی قرار دهد، از اجزای متعددی تشکیل شده است که هر یک نقش خاص و حیاتی در عملکرد کلی سیستم ایفا می کنند. اولین بخش، باتری است که وظیفهی ذخیره انرژی الکتریکی را بر عهده دارد. در زمان قطعی برق، وارد مدار می شود تا برق مصرف کننده ها را تامین کند. دومین بخش اینورتر (Inverter) است که جریان مستقیم ذخیرهشده در باتری را به جریان متناوب (AC) قابل استفاده برای دستگاه ها تبدیل خواهد کرد. بدون اینورتر، برق باتری ها برای تجهیزات قابل استفاده نخواهد بود. سومین بخش، مدار کنترل یا کنترلر است. این واحد مرکزی، وضعیت ولتاژ ورودی و خروجی، شارژ باتری، دمای دستگاه، عملکرد اینورتر و زمان سوئیچ بین برق شهری و باتری را کنترل و مدیریت می کند.
وجود سیستم کنترل هوشمند باعث می شود که یو پی اس بتواند بدون دخالت اپراتور، در لحظهی مناسب تصمیم گیری کند. علاوه بر این، توانایی محافظت از تجهیزات را داشته باشد. بخش چهارم نیز سوئیچ بایپس (Bypass Switch) است. این بخش در صورت نیاز به تعمیر یا خطا در دستگاه، اجازه می دهد برق به طور مستقیم از شبکه شهری به تجهیزات برسد. در برخی مدل های حرفهای یو پی اس Full Load، اجزای اضافی مانند ترانسفورماتور داخلی، ماژول های شبکه، هشداردهنده ها و نمایشگر های وضعیت در نظر گرفته شدها ند که امکان مدیریت بهتر سیستم و افزایش پایداری عملکرد را فراهم می کنند.
تفاوت یو پی اس full load با مدلهای معمولی (Online، Offline، Line Interactive)
در میان انواع مختلف یو پی اس، تفاوت عملکردی میان یو پی اس full load و سایر مدل ها (مانند آنلاین، آفلاین و لاین اینتراکتیو) قابل توجه است. یو پی اس Full Load به طور خاص برای تامین بار کامل طراحی شده، یعنی بدون در نظر گرفتن میزان مصرف دستگاه ها، می تواند تمامی تجهیزات متصل را در صورت قطع برق با همان کیفیت تغذیه کند. در مقابل، یو پی اس های معمولی به ویژه مدل های آفلاین، تنها برای تامین برق تعدادی از تجهیزات سبک طراحی شده اند. در یو پی اس آفلاین، تا زمانی که برق شهری وجود دارد، دستگاه ها به طور مستقیم به برق متصل هستند. بنابراین تنها هنگام قطع برق، یو پی اس وارد مدار می شود. این سوئیچ ممکن است چند میلی ثانیه طول بکشد که برای برخی دستگاه های حساس می تواند خطرناک باشد.
در مدل لاین اینتراکتیو، سیستم کمی بهبود یافته و سرعت پاسخدهی بیشتر خواهد بود. البته همچنان اولویت با برق شهری است. یو پی اس آنلاین، همواره انرژی را حتی در زمان حضور برق شهری، از باتری تامین می کند. یو پی اس Full Load معمولا از نوع آنلاین است. با این تفاوت که از ظرفیت بالاتری برای پاسخ دهی به بار کامل بهره می برد.
مزایای استفاده از یو پی اس full load در محیطهای حیاتی
استفاده از یو پی اس full load در محیط هایی که نیاز به تامین برق مداوم و پایدار دارند، مزایای بسیار زیادی را به همراه دارد. نخستین و مهم ترین مزیت این دستگاه ها، تامین برق بدون وقفه (True Online Power Supply) برای کلیه تجهیزات متصل است. در نتیجه حتی در صورت قطعی کامل برق، فعالیت دستگاه ها دچار هیچ گونه اختلالی نمی شود. دومین مزیت، محافظت کامل از تجهیزات در برابر نوسانات، افت ولتاژ، افزایش ناگهانی ولتاژ و سایر مشکلات متداول در شبکه برق شهری است. این قابلیت، برای دستگاه هایی مثل تجهیزات پزشکی، سرور ها، دیتا سنتر ها و تجهیزات آزمایشگاهی حیاتی می باشد. علاوه بر این، این امر مانع از بروز خسارت های سنگین می شود. سومین ویژگی مهم، افزایش عمر مفید تجهیزات خواهد بود.
با دریافت برق پایدار، قطعات حساس مانند پاور، مادربورد، پردازنده ها و... تحت فشار های الکتریکی قرار نمی گیرند و دوام بیشتری خواهند داشت. در مراکزی مانند بیمارستان ها، بانک ها، مراکز صنعتی و حتی برخی ساختمان های هوشمند، وجود یو پی اس Full Load به عنوان یک عنصر حیاتی در پایداری فرآیند ها تلقی می شود.
عملکرد عالی
راهنمای انتخاب یو پی اس Full Load مناسب با نیاز شما
برای انتخاب یو پی اس های full load مناسب، باید چند فاکتور مهم را در نظر بگیرید. مدت زمان پشتیبانی در زمان قطعی برق اهمیت به شدت اهمیت دارد، پس هنگام خرید به این نکته توجه نمایید. اگر تنها به چند دقیقه برای خاموشکردن سیستم نیاز دارید، ظرفیت باتری می تواند کمتر باشد. اگر تامین برق برای مدت طولانی ضروری است، باید از مدل هایی با بانک باتری بزرگ تر استفاده نمایید. سوم، برند و گارانتی دستگاه است که این امر به شدت حائز اهمیت خواهد بود. علاوه بر این باید به ویژگی های جانبی مانند مدیریت از راه دور، نمایشگر وضعیت، حفاظت از داده ها، قابلیت اتصال به سیستم مانیتورینگ و داشتن سوئیچ بایپس دستی بپردازید.
اهمیت استفاده از یو پی اس