معرفی انواع ژنراتور

access دوشنبه 28 آبان 1403 - 13:24
معرفی انواع ژنراتور
انواع ژنراتورها بر اساس کاربرد به سه دسته اضطراری یا Standby، پایه یا Prime و دائم یا Continuous تقسیم شده اند.

ژنراتور برق چیست؟

وظیفه انواع ژنراتور برق تولید نیروی الکتریسیته و برق می باشد. در هنگام قطعی برق می توان برای تامین نیرو از ژنراتور استفاده کرد. به این ترتیب، نیروی الکتریسیته مورد نیاز برای انجام کارهای روزمره خانگی، اداری، تجاری و صنعتی تامین می شود. ژنراتور برق با تولید و توزیع برق، مانع از توقف و اختلال کارهای روزمره خانگی، اداری، تجاری و صنعتی می گردد. کارهای روزمره خانگی، اداری، تجاری و صنعتی بی وقفه ادامه پیدا می کنند. با وجود ژنراتورهای برق، روند انجام امور وابسته به برق و فعالیت های شبانه روزی تجهیزات در شرایط و مکان های مختلف قطع نمی شود.

انواع ژنراتورهای برق با تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی الکتریکی، برق مورد نیاز وسایل و تجهیزات خانگی، اداری، تجاری و صنعتی را تولید می کنند. ژنراتور برق بر اساس قانون القای الکترومغناطیسی فارادی کار می کند. مطابق قانون القای الکترومغناطیسی فارادی، در صورتی که یک رسانا در میان یک میدان مغناطیسی متغیر قرار گیرد، شار الکترومغناطیسی القا می شود. هر ژنراتوری، تنظیمات الکتریکی و فیزیکی مخصوصی دارد. جهت آشنایی بیشتر با انواع ژنراتور برق، ادامه این مقاله را دنبال کنید.

انواع موتور ژنراتور طبق سوخت مصرفی

1- ژنراتورهای گازوئیل سوز: یکی از انواع ژنراتورها بر اساس سوخت مصرفی، ژنراتورهای گازوئیل سوز هستند. به ژنراتورهای گازوئیل سوز، دیزلی هم گفته می شود. نیروی محرکه این نوع ژنراتورها از طریق سوخت مایع مثل بنزین و گازوئیل تامین می گردد. ژنراتورهای گازوئیل سوز با حرکت چرخشی، برق تولید می کنند. موتور ژنراتورهای گازوئیل شاز شامل موتور بنزینی، دیزلی، الکتریکی، جت و موشک می شود.

2- ژنراتورهای گازسوز: یکی دیگر از انواع ژنراتورها بر اساس سوخت مصرفی، ژنراتورهای گازسوز هستند. ژنراتورهای گازسوز از موتور احتراقی با سوخت گاز، شاسی نگهدارنده سیستم، تابلوی فرمان و قدرت و ژنراتور مولد برق ساخته شده اند. نیروی محرکه ژنراتورهای گازسوز توسط گاز طبیعی (CNG) و گاز مایع (LPG) تامین می شود. ژنراتور گازسوز موظف است انرژی حاصل از سوخت گاز را به انرژی مکانیکی و انرژی مکانیکی را به انرژی برق تبدیل کند.

3- ژنراتورهای دوگانه سوز: این نوع ژنراتورها می توانند با دو نوع سوخت مختلف کار کنند. سوخت مناسب ژنراتورهای دوگانه سوز از ترکیب بنزین و پروپان یا گاز طبیعی به دست می آید. سوخت ژنراتورهای دوگانه سوز را می توان به راحتی با سوخت های دیگر جایگزین کرد. مصرف سوخت این نوع ژنراتورها فوق العاده به صرفه می باشد.

ژنراتور برق چیست؟

ژنراتور برق چیست؟

انواع ژنراتور برق بر اساس کاربرد

1- اضطراری یا Standby: یکی از انواع ژنراتورهای برق بر اساس کاربرد، ژنراتور اضطراری است. پس از قطع برق، ژنراتور اضطراری به صورت اتوماتیک اقدام به تامین برق مورد نیاز می کند. از ژنراتورهای اضطراری برای تامین برق به مدت چند ساعت در ماه استفاده می شود. از ژنراتورهای اضطراری یا Standby برای تامین برق اضطراری بیمارستان ها، اداره ها، شرکت ها و کارخانه ها بدون اتصال به شبکه مورد استفاده قرار می گیرد.

2- پایه یا Prime: یکی دیگر از انواع ژنراتورهای برق بر اساس کاربرد، ژنراتور پایه می باشد. از ژنراتورهای پایه برای تامین برق موقتی استفاده می شود. ژنراتورهای پایه در نمایشگاه ها، معادن و کمپ ها کاربرد بالایی دارند. ژنراتور پایه می تواند کل پیک تقاضای ظرفیت اولیه را تامین نماید و با افزایش ظرفیت بار در زمان محدود، نیاز تجهیزات برطرف گردد.

3- دائم یا Continuous: یکی دیگر از انواع ژنراتورهای برق بر اساس کاربرد، ژنراتور دائم می باشد. ژنراتورهای دائم در نیروگاه ها کاربرد دارند، چرا که به صورت سراسری برق مورد نیاز را تامین می کند. این نوع ژنراتورهای برق می توانند توان مورد نیاز نیروگاه را به صورت مداوم فراهم نمایند.

انواع ژنراتور برق بر اساس جریان

1- ژنراتورهای AC: یکی از انواع ژنراتور برق بر اساس جریان، ژنراتورهای AC هستند. به ژنراتورهای AC، دینام هم گفته می شود. ژنراتورهای AC به دو دسته القایی و سنکرون تقسیم شده اند. ژنراتورهای AC نیاز به تعمیر و نگهداری کم تری دارند. ابعاد و اندازه ژنراتورهای AC نسبت به سایر ژنراتورها، کوچک تر می باشد. میزان استفاده از ژنراتورهای AC به مراتب بیشتر است، چرا که تلفات کم تری نسبت به ژنراتورهای DC دارند.

2- ژنراتورهای DC: یکی دیگر از انواع ژنراتور برق بر اساس جریان، ژنراتورهای DC هستند. این ژنراتورها خارج از شبکه نصب می شوند. در ساخت انواع ژنراتورهای DC از مولدهای آهنربای دائمی، ژنراتورهای با تحریک خودکار و با تحریک متمایز استفاده می شود. میدان مغناطیسی ایجاد شده در ژنراتورهای DC به تجهیزات معرفی شده، وابسته است. ژنراتورهای DC، فوق العاده ساده طراحی شده اند. از این نوع ژنراتورها برای مدیریت موتورهای بزرگ و تجهیزات الکتریکی که به کنترل مستقیم نیاز دارند، استفاده می کنند. با کاربردهای حالت پایدار، ژنراتور DC، نوسانات مشخص شده را با صاف کردن ولتاژ خروجی کاهش می دهند. برای صاف کردن ولتاژ خروجی از آرایش سیستماتیک سیم پیچ ها در اطراف آرمیچر استفاده می شود.

ژنراتور برق

ژنراتور برق

بهترین ژنراتور را چگونه انتخاب کنیم؟

برای انتخاب بهترین ژنراتور برق بایستی مشخصات فنی آن را بررسی نمود. در هنگام انتخاب ژنراتور مناسب بررسی نوع توان مصرفی بار، جریان راه اندازی بار، رفتار غیر خطی بار و حاشیه توان برای بارهای مقاومتی و روشنایی اهمیت بالایی دارد. علاوه بر این موارد بایستی ویژگی های محیط نصب ژنراتور را هم بررسی کرد. ژنراتورها بسته به ابعاد و کارایی که دارند در هر محیطی نصب نمی شوند. هر یک از انواع ژنراتورهای برق، کاربرد مخصوصی دارند. علاوه بر مشخصات فنی بایستی مشخصات فیزیکی و کاربردی جانبی ژنراتور هم بررسی شوند. مشخصات فیزیکی و کاربردی جانبی انواع ژنراتور برق شامل تثبیت کننده ولتاژ، قابلیت جابه جایی آن و تکنولوژی اینورتر می شوند.

در هنگام انتخاب و خرید انواع ژنراتور برق به نوع موتور و برند آن، توجه کنید. قیمت ژنراتور بسته به نوع، برند، ابعاد و کاربردی که دارند، متغیر می باشد. کیفیت آمپر باتری، میزان ضخامت ورق شاسی، رنگ، نوع کابل و بست ها بر روی قیمت ژنراتور تاثیر بالایی دارند. از این رو، توصیه می شود در هنگام خرید، کیفیت قطعات آن را بررسی کنید، چرا که طول عمر و دوام ژنراتور به کیفیت تجهیزات و قطعات آن بستگی دارند. در هنگام خرید ژنراتور برق به اصل و اورجینال بودن آن، توجه کنید تا محصول فیک و تقلبی خریداری نکنید.

انواع ژنراتور

انواع ژنراتور

بازخوردها
    ارسال نظر
    (بعد از تائید مدیر منتشر خواهد شد)
    • - نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.
    • - لطفا دیدگاهتان تا حد امکان مربوط به مطلب باشد.
    • - لطفا فارسی بنویسید.
    • - میخواهید عکس خودتان کنار نظرتان باشد؟ به gravatar.com بروید و عکستان را اضافه کنید.
    • - نظرات شما بعد از تایید مدیریت منتشر خواهد شد