مصرف برق کولر گازی
از طرفی به دلیل نوسانات زیاد برق و قطعی های پی در پی، ممکن است آسیب های جبران ناپذیری به تجهیزات و برد های الکترونیکی آنها وارد شود و موجب اعمال هزینه های سنگینی برای مالک این دستگاه ها شود.در نتیجه حفاظت از این دستگاه ها باید در الویت کار قرار گرفته تا در زمان قطعی برق و نوسانات از دستگاه به بهترین شکل ممکن محافظت شود.استفاده از یوپیاس جهت کنترل نوسانات برق و یک منبع بدون وقفه برق ضروری میباشد.
شرکت مهندسی و تولیدی دلارام تامین بسامد با ۱۵ سال سابقه در زمینه فروش و نصب یوپیاس در کنار دستگاه کولر گازی بار برند های مختلف آماده خدمت رسانی به مصرفکنندگان محترم و شرکتهای عزیز میباشد.
چه تفاوتی میان مصرف برق کولرهای اینورتر دار و بدون اینورتر وجود دارد؟
تمام کولرهای گازی چه مدلهای قدیمی پنجره ای و چه مدلهای پیشرفته ی اینورتر دار کنونی همگی سیستمی مشابه سیستم سردکننده یخچال دارند. یعنی یک کندانسور که در یونیت موجود در فضای باز کولر قرار دارد، به کمک کمپرسور و گاز مبرد انجام میشود. کمپرسورها یک نوع از موتورهای الکتریکی هستند. این خاصیت ذاتی تمام موتورهای الکتریکی است که در سه ثانیه ابتدایی در هنگام روشن شدن، تقریبا در حدود ۳ الی ۵ برابر جریان نامی خود، از برق جریان میکشند. اصطلاحا به این جریان، جریان راه اندازی یا جریان هجومی موتور میگویند. احتمالا در هنگام روشن کردن جاروبرقی یا کولرها تجربه کرده اید که لحظه نور چراغها کم میشود و سپس به حالت قبل بر میگردد. در حقیقیت جریان کشی لحظه ای موتور باعث شده است که برای لحظاتی ولتاژ برق ساختمان افت کند و نور چراغها کم شود. چون کولرهای گازی اغلب دارای موتورها پرتوانی هستند همین امر باعث میشود که جریان کشی آنها در لحظه استارت قابل لمس باشد. کمپرسور کولرهای گازی قدیمی مستقیما به برق وصل میشود به همین دلیل بسیار پیش میاید که با وصل کنداستور کولر، برق ساختمان اصطلاحا می پرد. یعنی با هر بار روشن شدن کمپرسور جریان راه اندازی آن باعث افت ولتاژ برق ساختمان شود. اما در کولرهای گازی اینورتر دار، یک مدار الکترونیکی به نام اینورتر وظیفه ی برق رسانی به کمپرسور و کندانسور را دارد و به کمک تکنیکهای کنترلی بگونه ای موتور را راه اندازی میکند که جریان راه اندازی آن حداقل شده و مانع از کشیده شدن جریان اولیه بالا از برق ساختمان میشود. در واقع مدار اینورتر به جای آنکه موتور را بصورت لحظه ای روشن و خاموش کند، سرعت حرکت آنرا کنترل کرده و باعث میشود بصورت تدریجی با مصرف برق خطی تری کار کند. لذا مهمترین تفاوت کولرهای گازی اینورتر دار این است که دیگر جریان راه اندازی بالایی از شبکه ی برق ساختمان نمی کشند.
چرا کولرهای گازی جریان اولیه (آمپر) بالایی از برق می کشند؟
کندانسور خود چیزی در حدود ۳ تا ۵ برابر جریان واقعی مورد نیاز خود در لحظه ی استارت میکشند که اغلب باعث پریدن فیوز ساختمان و یا باعث ایجاد افت ولتاژهای لحظه ای در برق مجموعه میشود که میتواند هم برای خود دستگاه و هم برای سایر مصرف کنندگان بسیار آسیب رسان باشد. پدیده ی دیگر عموما در اماکنی است که ولتاژ برق پایینی دارند. عموما در مناطق ویلایی و یا مناطقی که برق دزدی در آنها بالاست، چون سیستم برق رسانی به محله توان تامین جریان مورد نیاز مصرف کنندگان را ندارد لذا افت ولتاژ برق ایجاد میشود. حال حتی اگر از مدلهای اینورتر دار نیز استفاده شود، باز هم جریان بالایی از برق کشیده میشود تا جبران افت ولتاژ برق ناحیه را بکند. به همین دلیل یکی از شایع ترین عوارض کولرهای گازی بویژه در مناطق ویلایی، پریدن فیوز و یا خطا دادن مکرر دستگاه بدلیل ولتاژ پایین و بیش از حد منطقه است. بهترین جبران ساز برای این شرایط استفاده از استابلایزرها و یا ترانس های تقویت کننده است. این ترانسفورماتورها ولتاژی را خروجی خود تولید میکنند که برای استفاده از کولرها مناسب است